Nieuws

​Met de (winkel)deur in huis... een warm welkom in 2022

14-02-22 11:31

Beste collega-winkelier,

In de biologische wereld, om te beginnen het komende jaar, zie ik een wereld voor me waar de biologische speciaalzaken een community verzorgen waar zowel teler, producent als consument zich graag bij aansluit en naar toe gaat. Een ontmoetingsplek waar er vertrouwen is naar elkaar toe en waar er gebouwd wordt aan de verdere verduurzaming van de samenleving.

In 2021 hebben wij gekeken hoe wij antwoord kunnen geven op maatschappelijke thema’s, en hoe we daarmee ons, als onderdeel van het retailkanaal, blijvend onderscheidend kunnen profileren. Laten wij elkaar uit blijven dagen om te kijken naar wat ons gezamenlijk bindt als biologische speciaalzaken.

We hebben de wind in de rug, het is aan ons het board te beklimmen en te gaan surfen. Wij zijn het onszelf verplicht om na al die jaren pionierswerk de sector mee te helpen verder volwassen (toekomstbestendig) te worden en er voor te gaan: leiderschap in echt betere en gezondere voeding, in echte duurzaamheid en biodiversiteit, in echt klimaatvriendelijk ondernemen, in 100% biologisch.

Met de Green Deal als steuntje in de rug en de schreeuw om de noodzakelijke transitie van voedselsysteem zijn wij als biologische speciaalzaken een belangrijke schakel en hebben wij met onze volledige keuze voor biologisch een duidelijk verhaal en zienswijze. Farm to Fork ambitieus met 25% biologisch? Wij zijn al 100% bio! Laat dit jaar ons momentum zijn om het van de daken te gaan schreeuwen. Als het ons lukt samen te acteren creëren we ambassadeurschap voor alle biospeciaalzaken in Nederland. De weg naar 100% biologisch begint in de biologische winkel en nergens anders! Het bruist en het borrelt... we gaan vol enthousiasme het nieuwe jaar in.

Een fijn, gezond en fantastisch 2022 gewenst! Graag tot snel en met warme groet,

Roosmarijn Saat
Voorzitter Biowinkelvereniging
Eigenaar Gimsel Rotterdam


vind-ik-leuk(s)